Spöke i datorn!

Jaaa, det här var jätte konstigt. Jag hade precis skrivit ett inlägg här som hette "Ovilja & Djävulskap III. -Stilltje."  Men hör och häpna! Det försvann! Hux flux, poff, från att det var publicerat med bilder och allt till att vara spårlöst försvunnet. Inte i arkivet, inte i översikt på bloggen, till och med bilderna var borta. Inte ett spår finns kvar att jag ens HAR skrivit det, eller åtminstonde inte här på bloggen. Men i min wordpad här på lilla datorn finns ett identiskt exemplar, då jag sparade det eftersom jag tycker att bloggen varit lite opålitlig hela dagen. Men nu börjar jag faktiskt fundera på om det är ett spöke i datorn, och inte bloggen det är fel på.
Den gör ju trots allt ganska mycket som den själv vill, när den vill det. Det har den gjort länge. Vissa saker stör mig grymt mycket, som när jag skriver saker så hoppar texten iväg själv och börjar skriva på heeeelt fel ställe, ofta ungeär 7 rader uppåt och mitt i en mening. Nu har jag dock börjat lära mig att kasta ett getöga uppåt skärmens håll lite oftare för att lättare korrigera detta innan jag tappat bort mig helt. Aaaah, det går att lära gammla hundar nya tricks! =D Ingenting hamnar heller överst direkt när jag klickar upp det från start fältet. Jag får i regel klicka upp det, ner det, och upp det igen för att det ska hamna överst, trots att alla inställningar stämmer alldeles utmärkt. Det vet jag inte riktigt hur jag lösa, men jag har vant mig vid det med. Men ska den nu börja plocka bort & radera saker jag skriver så kommer vi att få ett problem. Jag & Datorn då alltså. 
(Och eftersom det här inlägget kom till att handla mest om mitt dator-spöke så spar vi "Ovilja & Djävulskap III. -Stilltje." till en annan gång! )


/MK, som måste döpa sitt dator-spöke.








Fan vilket svin jag är!

Hahahaha! Ibland är det härligt att vara svinig. Som en riktigt jävla karl! Vi brudar kan vi med.
Beware you fuckers..... ;)

/MK

En Fransk Försmak.

Så här nära valet kommer det en försmak av vad upphovsrättslobbyn vill ha. Idag röstades HADOPI-lagen igenom i Frankrikes parlament.

HADOPI är tänkt att "skydda artister mot fildelning". Den innebär:

  • Människor stängs av från Internet, utan domstolsbeslut, efter tre anklagelser (!) om fildelning från storföretag (!!). Detta sker av en ny administrativ myndighet som kallas HADOPI.
  • Under tiden man är avstängd ska man få fortsätta att betala sitt internetabonnemang.
  • Myndigheten kräver, för att kunna bedöma folks oskuld, att de planterar spionprogramvaror på sina datorer som rapporterar allt man gör på datorn till myndigheten. Den som inte låter sig granskas, är automatiskt skyldig.
  • Kulturministern räknar med hundratusentals avstängningar.     

Heeeeeeelt sjuuuuukt!!!!!!!!!!!!!!!

/MK, som sitter i norrlands djupa barrskogar och värnar om sitt privatliv!


Gränshandikappad!?

Gränshandikappad? Vad är det? Joo, det ska jag tala om! Det är en person som inte inser att det finns gränser. När det krävs flertal tillsägelser och ibland hårda ord för att personen ska förstå att det är nog, med vad dom nu håller på med.
Det kan t.ex vara en dryg person på krogen, som prompt ska vidröra någon trots att man talat om, ett flertal gånger, att han INTE får göra det!!  Det kan även vara en person man har träffat en gång för ett antal år sedan, som plötsligt hör av sig för att han/hon är på besök i den stad man bor. Och därför tar för givet att han/hon har en sovplats hos den personen. Som han/hon har träffat en gång i sitt liv och inte känner.
Jag skulle ju kunna fortsätta en evighet att räkna upp exempel på gränshandikappade personer.. men jag vill fortsätta vara på hyffsat bra humör resten av dagen också :P

Konstigt det här med hur mycket man påverkas av personer i ens omgivning. Alla i ens omgivning, allt ifrån nästående till ytligt bekanta. Säg att  en grupp på 10 personer spenderar en hel dag tillsammans i samma utrymme. Från början så är 3 av personerna märkbart glada, 3 är märkbart nedstämda och 4 är på märkbart dåligt humör. I slutet av dagen så är alla 10 personerna märkbart nedstämda. Man påverkas av varanda, medvetet eller ej. För dom 3 personer som var glada i början av dagen har ju förmodligen inte planerat att bli nedstämda.
För ett tag sen berättade Majskurt att bra humör tydligen smittar lättare och i större utstreckning än dåligt humör. Att Bra humör smittar ända ner i tredje ledet..

Nog!

//KM


Kalldusch!?

If your body matches
what your eyes can do
you'll probably move right through
me on my way to you.

Kan det verkligen vara så här?

// KM

feeeeel!!!

Här kommer en till dum översättning. Ur tv serien Supernatural. "When we get you in the basement..." fick någon till "När vi har kommit hem med dig..." Men nej. Nej, nej och åter nej. Dom ska ha ner henne i KÄLLAREN, dom ska inte ha hem henne. Om nu dom som översätter är så jävla kassa på engelska så får dom väl för fan se till att ha ett lexikon brevid sig! Det finns till och med på nätet! Sååååå svårt KAN det bara inte vara att översätta till rätt ord....

/MK, som för i helvete inte kommer att missbedömma dig igen.

Skrattnojja någon?

Hahahahaha! Jag kan inte annat göra, än att börja med ett garv. =D Igår kväll fick vi (KurtMajsKurt) ett sånt där helt hysteriskt och okontrollerbart skratt utbrott! Det kändes som att det varade i flera timmar, och åter igen kunde jag förnöjt konstatera att Kurtmajs är förmodligen världens roligaste människa.

Nu är det så här att för ett antal år sedan var Kurtmajs körledare i kyrkan. Det var hennes morfars gumma som i sin tur var Kurtmajs "chef". När "chefen" föreslog att dom skulle sjunga  "Det lilla ljus jag har" så utbrister den då 12-åriga Kurtmajs: "Men Annmari! Den är ju jäääätte tråkig.... Ska vi tjata iväg folk från kyrkan?" Hahahahaha!! Hon tyckte att folk redan hade så bråttom ut från kyrkan så hon begrep inte varför man dessutom skulle tjata ut dom där i från! =D

Så gled vi över till gången då en släkting till mig glömde sin drygt 2-åriga unge i bollhavet utanför mataffären. Det var inte förän hon kom hem och började packa in matvaror som hon fick den där känslan av att hon glömt något.... Ja Jävlar! Ungen! Ungen satt kvar i bollhavet när en väääldigt stressad mamma återvände, så slutet gott, allting gott.

Och folk tycker att VI är glömska! =D

/MK, som alltid har nära till skratt i vissa personers sällskap. =)

*mini inlägg*

"Men han simmade inte fortast för att han var haj, utan för att han hade en bra dag! Och det är en jääääävla skillnad!"






Missade du poängen?


Ibland missuppfattas icke-svenska språk något så fruktansvärt. Förolämpningar kan går helt förlorade och i vissa fall kan man sitta och vänta (i nästan en hel film!) på att nåt som heter Pan ska dyka upp och vara skithäftigt, så visar det sig att det är den där gamla faunen som i själva verket är "Pan". Men varför har dom döpt honom till Pan när det inte finns någon som helst antydan i varken filmen eller dess orginaltitel (El Laberinto Del Fauno ) att han faktiskt heter Pan? En "fauno" är ju en sagofigur som är till hälften häst och till hälften människa... inte en "pan"...?

I The Boondock Saints finns det också en väldigt egendomlig översättning. En gammal herre står inne på en pub och förklarar att: "The Russians are taking over..." (På svenska alltså då: "Ryssarna håller på att ta över...") Men nej, nej, det fick puckot som översatte till: "Orsons håller på att ta över..." Orsons?? Va?? Hursa? Vem faaaan är Orson? Helt fel. Och därmed om man vore döv och bara läste texten skulle man ha fått ganska mycket av filmen om bakfoten. 

I ett avsnitt av den hyfsat populära tv-serien Men In Trees var en karaktär tillsammans med en asiatisk brud som hette Mai. Då dom vid ett tällfälle hade gjort slut så frågades den här karaktären: "Do you want Mai back?"  (På svenska alltså då: Vill du ha tillbaka Mai?") Men det översattes helt inkorrekt till: "Vill du ha min rygg?" Öhmmm... min rygg? Min rygg heter ju visserligen "my back" men kom igen! Vad fan har nåns rygg med det hela att göra? Också väldigt förrvirrande för den döva delen av befolkningen...

Och apropå ryggar så informerade precis Kurtmajs mig om att hon flera gånger hört folk diskutera Justin Timberlakes låt där han sjunger "I'm bringing sexy back..." och undrat vad han menar med att han ska ta med sin sexiga rygg. Jag suckar djuuuupt. Samma sak där, det är inte hans rygg han pratar om, utan att han ska bringa tillbaka sexigheten till folket! Typ...
Jaaa, listan kan bli låååång, det kommer med all säkerhet att dyka upp fler riktigt dumma översättningar av olika slag, men nu tackar jag för mig.

/MK, som ska smaska på en nybakad tiger- och gräddkola muffin i solen.



Jag har som ni kanske har märkt assisterat Majskurt här i hennes inlägg. Men nu kom jag på en till sak.
Kurtmajskurt satt och tittade på TV hos mig i helgen, efter en lång förmidag i solen med Ante.
Till Majskurts glädje upptäcker vi att filmen "The Cat in the Hat" som är baserad på Dr.Seuss bok, precis börjar. Men det förstår vi inte på en gång, för självklart ska dom sätta en svensk titel på filmen. Och istället för att översätta så man förstår vad det är för film, så har dom översatt den till "Katten" thats it! bara Katten, inte Katten i hatten, som vi konstaterade, inte hade vart så svårt. Nej bara Katten.
Apropå Dr.Seuss så såg jag filmen "I am Sam" på TV för ett tag sedan. I filmen så läser Huvudkaraktären en bok av Dr.Seuss för sin dotter. Det är boken "Green eggs and ham" som han läser. Detta är en ganska välkänd bok, även författaren är ju ganska välkänd. Men idioten som översatte filmen är tydligen inte speciellt allmänbildad, då det blev översatt till "Gröna ärtor och lamm" Va i hela friden hade ärtor och lamm med det hela att göra?? Nej precis, absolut ingenting!!

/KM, som snart ska ta sig iväg till Majskurt och också få sig en tiger- och gräddkola muffin i solen.

Hahahahaha!

Idag fick jag höra en märklig sak.
"Jag tror det är din den där bloggen som gör att du är så bitter"
Haha, det är väl ändå jag som gör bloggen bitter och inte tvärt om?

Jag får ofta höra saker om min bitterhet bl.a
"Det måste bli jobbigt tillslut, att vara så bitter" - Nej det blir inte jobbigt, hade det blivit det så hade jag ju slutat !?
"Hur mår du egentligen" - Jo tack bra! Du då, bortsett ditt gränshandikapp?
"Du måste lära dig att tänka possitivt" - Det kan jag redan, jag väljer helt enkelt att låta bli!
"Men nu är du väl jävligt bitter" - Jaa??!

//KM

jag vet väl tamejfan...

... vad det är för ras på hunden i andra änden av kopplet JAG håller i! Kom inte här och diktera för mig hur en Amerikansk Bulldog ser ut/inte ser ut. Herremingud. Så var det ju det här med att fördumma hundar/katter/barn m.m. med bebis språk, det är illa nog UTAN att folk fullkomligt skriiiiiiker "ådulillebääääbisvovvensåsötååååååvadduvargulligoyoubobodoolliiduuu!!!!!!" Sluta. Han står precis brevid dig. Han hör ändå. OCH DET GÖR JAG MED! What the fuck....

/MK, som har haft den bästa måndagen.



P.S. Tack också till min kära Mamma som läser bloggen, skrattar åt den, SAMT lärt sig kommentera! =)

Vi är 2 personer!!

Ja då hade vi det här med glömskan, imorse glömde jag bort att det var måndag. Jag kunde inte förstå varför klockan ringde så tidigt. När jag kom upp till kontoret förstod jag varför, vi börjar ju 07:30 på måndagar... Oops!
Det har för övrigt vart en trevlig helg. Trevligt sällskap, mycket sol och världens finaste Amerikanska Bulldog Ante :)
Jag är såå imponerad av denna valp, som redan beter sig som en vuxen hund!

Bitter! Ja det är alltid kul att höra, Tack Fia ! :) 
Om du nu tycker så mkt om bloggen, då borde du ha läst tillräckligt noga för att veta att det är 2 personer som skriver i denna blogg, inte bara Kurtmajs utan även Majskurt, därav namnet Kurtmajskurt som alltså är en sammansättning av Kurtmajs och Majskurt! Anledningen till att vi har en blogg är för att vi tycker om samma saker, tycker illa om samma saker och har samma åsikter om det mesta. Vi tänker helt enkelt lika!
så det hade blivit för mkt av det goda om vi hade haft en varsin blogg.


Jag måste ju såklart vara bitter i det här inlägget också!

Blinkers är en anordning på fordon, med vilken föraren visar sin avsikt att svänga. Blinkers består på moderna fordon av orangea, blinkande lampor. Moderna blinkers fungerar parvis (vänster fram/bak och höger fram/bak). Dessa används för att visa sin avsikt vid filbyten och svängar. Nyare bilar har blinkers inbyggda i backspegel eller på karossida.
Man kan ju anta att folk som har körkort borde ha fått lära sig detta?! Men icke! eller så skiter dom helt enkelt i det. Jag tror ju mer på att dom skiter det. Men allvarligt, så svårt kan det väl inte vara? att blinka åt höger när du ska svänga åt höger och blinka åt vänster när du ska svänga åt väster. Inte blinka höger,svänga vänster som vissa har tagit för vana att göra. Märkligt.

Jo! Det skulle ju vara trevligt om ni som läser bloggen kunde kommentera någonting, någongång.

/KM


RSS 2.0